1.1 KiB
1.1 KiB
+++ title = "Dušená zelenina" date = 2019-11-06 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "3-4" time = "20-30" source = "Babička Anička" +++
| Ingredience | |
|---|---|
| Červená cibule | 1 ks |
| Řapíkatý celer | 1 ks |
| Česnek | 1 stroužek |
| Menší cuketa | 1 ks |
| Paprika | 1 ks |
| Rajčata | 4 ks |
| Sůl, pepř | dle chuti |
| Zeleninový bujón | 1/2 ks |
- Zeleninu omyjeme, očistíme a začneme krájet: cibuli na tenké plátky (nebo půl-plátky), celer na tenké plátky a cuketu, papriku a rajčata na kostičky.
- V hrnci na troše oleje osmahneme cibulku s česnekem a paprikou.
- Po chvíli přidáme celer a rajčata a promícháme.
- Chvilku poté přisypeme cuketu a přiklopíme pokličkou.
- Zeleninu občas zamícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kousek bujonu.
- Zeleninu dusíme tak dlouho, aby byla měkká. Ne však rozvařená
- Podávat můžeme s bramoborami, rýží, kuskusem nebo jen pečivem.