36 lines
1.2 KiB
Markdown
36 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Drůběží plátky v hořčičné omáčce"
|
|
date = 2019-07-22
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["drůběž", "kuře", "z jednoho hrnce", "snadné", "omáčka"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "40"
|
|
source = ""
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Kuřecí prsní řízky | 4 ks
|
|
Hladká mouka | 1 lžíce + na obalení
|
|
Máslo | 2 lžíce
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Hořčice plnotučná | 2 lžíce
|
|
Masox | 1 kostka
|
|
Voda | 1 hrnek
|
|
Smetana na vaření | 200 ml
|
|
Petrželka | trochu na posypání
|
|
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
|
1. Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme, pokrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
|
|
1. V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme do něj plátky a rychle osmahneme, aby se zatáhly.
|
|
1. Maso vyndáme a uložíme stranou.
|
|
1. Do výpeku vsypeme cibuli a necháme osmahnout.
|
|
1. Přidáme hořčici, podlijeme vodou, vhodíme masox a rozmícháme.
|
|
1. Přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit asi 15 minut. Maso by mělo být z velké části ponořené, aby nebylo suché. Dolijeme tedy vodou dle potřeby.
|
|
1. Až bude maso měkké odstavíme z plotny a vlijeme smetanu.
|
|
1. Podáváme například s knedlíkem a posypané pokrájenou petrželkou. |