receptty.org/content/kureci-na-kari-se-zeleninou-a-kokosovym-mlekem/index.md
Terezka Tichá f7aa8dc224
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 25s
Oprava datumu přidání
2024-09-09 21:04:52 +02:00

50 lines
2.0 KiB
Markdown

+++
title = "Kuřecí na kari se zeleninou a kokosovým mlékem"
date = 2024-09-09
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
time = "45"
source = "Jíme zdravě ze spíže"
+++
Ingredience ||
-|-
Kuřecí maso | 400 g
Olivový olej | 4 lžíce
Sůl |
Kari | 2 lžíce
Kurkuma | 2 lžíce
Cibule, červená | 1-2 ks
Česnek | 2 stroužky
Mrkev | 2 ks (ca 100 g)
Květákové růžičky | 100 g
Pepř |
Chilli | dle chuti
Zeleninový vývar | 150 g
Kokosové mléko | 400 g
Fazolky, pokrájené | 100 g
1. Pokud pokrm budeme podávat s rýží, nejprve si ji propláchneme a dáme vařit.
1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky.
1. Na pánvi (ideálně stylu wok) rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na ní polovinu kuřete, které posypeme cca lžičkou kurkumy a lžičkou kari. Přůbězně mícháme, až bude kuře osmahnuté ze všech stran (max 10 min), vyndáme stranou a ten samý postup zopakujeme se zbylými kuřecími kousky.
1. Mezitím, co se kuže smaží,si pokrájíme cibuli na tenké půlkroužky a to samé uděláme i s mrkví. Česnek oloupeme, ať je připraven na prolisování.
1. Až bude maso osmahlé, tak v té samé pánvi rozehřejeme zbylý olej a přisypeme cibuli. Smažíme tam 2 minutky.
1. Přidáme česnek a necháme to ještě minutku prohřát.
1. Vsypeme mrkev a květák a 3 minutky opékáme.
1. Dále vsypeme zbytek kari a kurkumy, případně trochu chilli. Osolíme, opepříme a promícháme.
1. Přilijeme zeleninový vývar, kokosové mléko a přidáme fazolky. Necháme prohřát a dle potřeby ještě dochutíme.
1. Podáváme s rýží, případně zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti (pokud jste přidali i chilli).
### Tipy
- Zelenina jd obměňovat dle sez=ony a toho, co máme doma. Do pokrmu se hodí třeba i cuketa, brokolice, kousek brambory, paprika, patizon, případně i nějaká směs mražené zeleniny s většími kousky.