receptty.org/content/spagety-s-houbami-na-smetane/index.md

40 lines
1.5 KiB
Markdown

+++
title = "Špagety s houbami a smetanou"
date = 2021-03-15
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
tagy = ["rychlé", "snadné"]
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "kniha Vaříme pro celou rodinu"
+++
Ingredience ||
-|-
Anglická slanina | 200 g
Žampiony | 250 g
Sůl |
Pepř |
Špagety | 400 g
Vejce | 4 ks
Smetana na šlehání | 250 ml
Oregano, čerstvé, nasekané | 2 lžičky
Parmezán, strouhaný | 100 g
1. Dám si vařít vodu na špagety.
1. Mezitím si na čtverečky nakrájíme slaninu.
1. Žampion otřeme vlhkou uterkou a nakrájíme na plátky.
1. Rozehřejeme si nasucho pánev, vsypeme slaninu a na mírném ohni osmahneme.
1. Až budou slaninové kousky zhnědlé a pustí tuk, přidáme do pánve žampiony, trochu osolíme a opepříme.
1. Až se nám začne vařit voda na špagety, trochu ji osolíme a vložíme špagety. Čas vaření pohlídáme, aby byly al dente.
1. V odměrce zatím vidličkou rozmícháme vejce, přilijeme smetanu a opět rozmícháme.
1. Až budou špagety hotové, tak je scedíme, necháme trochu okapat a vrátíme do hrnce.
1. Ke špagetám přidáme žampionovou směs, nalijeme smetanovou směs, přisypeme oregano a parmezán.
1. Dáme na sporák a na mírném plameni prohřejeme celou směs. Omáčka lehce zhoustne a chutě se propojí. Mícháme a ohříváme maximálně 2 minuty. Nechceme omáčku "vysušit".
1. Dle chuti osolíme či opepříme a podáváme ještě teplé.