receptty.org/content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md
Emil Miler f8f50d0559
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
Obrázek a úprava receptu
2023-11-22 16:49:08 +01:00

40 lines
1.2 KiB
Markdown

+++
title = "Zapečená krkovice s bramborem"
date = 2023-11-21
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"]
[extra]
portions = "6"
time = "30"
+++
Ingredience ||
-|-
Vepřová krkovice | 6 plátků (~1 cm)
Brambory | 5 velkých kusů
Cibule | 3 velké kusy
Česnek | 1-2 stroužky
Třtinový cukr |
Niva |
Smetana |
Tymián |
Rozmarýn |
Vepřové sádlo |
Sůl |
Pepř |
1. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky.
1. Když začne chytat zlatou barvu, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Na chvilku přidáme i na plátky nakrájený česnek.
1. Hotovou cibuli přendáme do zapékací mísy.
1. Osolíme a opepříme jednu stranu plátků masa a na dalším sádle osmažíme do zlata. Můžeme přidat i trochu rozmarýnu a tymiánu.
1. Osolíme a opepříme druhou stranu a osmažíme.
1. Hotové maso vyložíme na cibuli.
1. Brambory pokrájené na větší měsíčky opět osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a osmažíme na sádle do zlatova.
1. Hotové brambory položíme na maso.
1. Dáme péct do předehřáté trouby na asi 200°C.
1. Když jsou brambory skoro hotové (ne rozvařené), zasypeme je sýrem a necháme jej rozpustit.