receptty.org/content/sekana-s-krutim-masem-a-cuketou/index.md

1.7 KiB

+++ title = "Sekaná s krůtím masem a cuketou" date = 2021-01-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["drůbež", "pečené", "snadné"]

[extra] portions = "5" time = "100" source = "Jíme zdravě v zimě" +++

Na sekanou
Zelená cuketa 150 g
Bílá cibule 120 g
Česnek 1 stroužek
Olivový olej 1 lžíce
Mleté krůtí maso 600 g
Ovesné vločky jemné 120 g
Vejce 1 ks
Polotučné mléko 55 ml
Sójová omáčka 2 lžíce
Petrželová nať pokrájená 1 hrst
Voda 70 ml
Sůl
Pepř
Na glazé
Kečup 2 lžíce
Balzamikový ocet 1 lžička
Třtinový cukr 1 lžička
  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
  3. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cuketu a cibuli (za občasného míchání 8 minut). Poté odstavíme stranou.
  5. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu.
  6. Mezitím si můžeme připravit maso - v míse smícháme česnek, maso, vločky, vejce, mléko, sójovou omáčku, petrželovou nať.
  7. Rukama (nebo robotem) chvíli propracujeme, aby se ingredience spojili a vytvořili tak masovou kouli.
  8. Do pekáčku přendáme masovou kouli a rukama vytvoříme váleček.
  9. Sekanou podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut. V případě potřeby během pečení ještě trošku podlijeme.
  10. Mezitím si smícháme suroviny na glazé.
  11. Po uplynutí času pečení sekané ji vyndáíme z trouby a teplotu v troubě zvýšíme na 210°C.
  12. Sekanou potřeme veškerým připraveným glaze a vrátíme ji do trouby na 10 minut.
  13. Sekanou můžeme podávat například s bramborami (pečenými, vařenými, šťouchanými) nebo chlebem.