33 lines
1.2 KiB
Markdown
33 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Rychlý irský chléb"
|
|
date = 2020-06-09
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy"]
|
|
tagy = ["levné", "pečené", "pečivo", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "8"
|
|
time = "60"
|
|
source = "ApetitOnline"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Hladká mouka | 250 g
|
|
Celozrnná mouka | 250 g
|
|
Ovesné vločky drcené | 100 g
|
|
Jedlá soda | 1 lžička
|
|
Sůl | 1 lžička
|
|
Rozpuštěné máslo | 25 g
|
|
Podmáslí | 500 ml
|
|
|
|
1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
|
|
1. Připravíme si na linku plech a posypeme trochou hladké mouky.
|
|
1. V míse si smícháme mouky, ovesné vločky, jedlou sodu a sůl.
|
|
1. Přilijeme rozpuštěné máslo a kefír.
|
|
1. Vařečkou mícháme, dokud těsto nezačne být hladké a lehce lepivé. Bud ho potřeba vytvarovat do oválu. Pokud se těsto bude lepit až příliš, přisypeme ještě trochu hladké mouky.
|
|
1. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na pomoučněný plech a nařízneme kříž.
|
|
1. Plech s chlebem dáme do trouby a pečeme 30 minut. Musí být na poklep dutý. Pokud není, obrátíme spodkem nahoru a ještě chvíli dopečeme.
|
|
1. Po vyndání necháme chvíli vychladnout (ideálně na mřížce) a až poté krájíme. |