36 lines
1.0 KiB
Markdown
36 lines
1.0 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Salát Coleslaw"
|
|
date = 2019-11-01
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "f.o.o.d", "salát", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "15"
|
|
source = "Časopis F.O.O.D."
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Bílé zelí | 400 g
|
|
Mrkev | 2 ks
|
|
Listy petrželky | 2 snítky
|
|
Bílý jogurt | 2-3 lžíce
|
|
Majonéza | 4 lžíce
|
|
Citronová šťáva | 2 lžíce
|
|
Sůl, pepř | dle chuti
|
|
|
|
1. Zelí nakrouháme na tenké proužky a vložíme do mísy.
|
|
1. Mrkev omyjeme, osušíme a pokud je pěkná, nemusíme se ani zbavovat slupky. Nastouháme jí nahrubo a vložíme do mísy se zelím.
|
|
1. Přidáme nasekanou petrželku.
|
|
1. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
|
|
1. Přidáme bílý jogurt a majonézu.
|
|
1. Pořádně obsah mísy promícháme.
|
|
1. Dále už je jen na nás a dochucujeme dle chuti.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Coleslaw můžeme konzumovat ihned, nicméně doporučuji nechat chvíli odležet, aby se chutě propojili a zvýraznili. |