1.5 KiB
1.5 KiB
+++ title = "Smetanové špagety s houbami" date = 2021-03-15 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["rychlé", "snadné"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "kniha Vaříme pro celou rodinu" +++
Ingredience | |
---|---|
Anglická slanina | 200 g |
Žampiony | 250 g |
Sůl | |
Pepř | |
Špagety | 400 g |
Vejce | 4 ks |
Smetana na šlehání | 250 ml |
Oregano, čerstvé, nasekané | 2 lžičky |
Parmezán, strouhaný | 100 g |
- Dám si vařít vodu na špagety.
- Mezitím si na čtverečky nakrájíme slaninu.
- Žampion otřeme vlhkou uterkou a nakrájíme na plátky.
- Rozehřejeme si nasucho pánev, vsypeme slaninu a na mírném ohni osmahneme.
- Až budou slaninové kousky zhnědlé a pustí tuk, přidáme do pánve žampiony, trochu osolíme a opepříme.
- Až se nám začne vařit voda na špagety, trochu ji osolíme a vložíme špagety. Čas vaření pohlídáme, aby byly al dente.
- V odměrce zatím vidličkou rozmícháme vejce, přilijeme smetanu a opět rozmícháme.
- Až budou špagety hotové, tak je scedíme, necháme trochu okapat a vrátíme do hrnce.
- Ke špagetám přidáme žampionovou směs, nalijeme smetanovou směs, přisypeme oregano a parmezán.
- Dáme na sporák a na mírném plameni prohřejeme celou směs. Omáčka lehce zhoustne a chutě se propojí. Mícháme a ohříváme maximálně 2 minuty. Nechceme omáčku "vysušit".
- Dle chuti osolíme či opepříme a podáváme ještě teplé.