1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Bramborák s ovesnými vločkami" date = 2020-11-15 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["přílohy", "zelenina"] tagy = ["levné", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "4" time = "60" source = "Gurmet 10/20" +++
Ingredience | |
---|---|
Brambory | 750 g |
Ovesné vločky | 80 g |
Vejce | 1 ks |
Mléko | 200 ml |
Česnek | 3 stroužky |
Sušená majoránka | 1 lžíce |
Drcený kmín | 1/2 lžičky |
Sůl | 1 lžička |
Sádlo/Olej na smažení |
- Brambory oloupeme a do mísy je nastrouháme na jemné části struhadla. Takto necháme stát 3 minuty, aby pustili vodu.
- Mezitím si ohřejeme mléko zhruba pod bod varu.
- Brambory scedíme a vymačkáme co nejvíce vody.
- Přidáme k nim vločky, vejce, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a sůl. Vše pořádně promícháme.
- V těžké (ejlépe silnostěnné) pánvi si rozehřejeme tuk.
- Pokud chceme malé bramboráčky, nanášíme lžící. Pokud velké placky, nanášíme naběračkou. Naneseme požadované množství a rozetřeme do co nejtenčí placky. Smažíme z každé strany 2-3 minuty.
- Po vyndání z pánve vložíme na talířek vyložený ubrouskem a ještě jedním ubrouskem překryjeme. Takto bramboráky vrstvíme na sebe, aby z nich ubrousky odsály co nejvíce tuku.
- Podávat můžeme například s uzeným a se zelím.