receptty.org/content/prazena-dynova-semínka/index.md
Terezka Tichá 9e33c7d49b
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 26s
Oprava překlepů
2024-10-20 13:27:36 +02:00

33 lines
1.3 KiB
Markdown

+++
title = "Pražená dýňová semínka"
date = 2024-10-19
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["přílohy"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "3"
time = "30"
+++
Ingredience ||
-|-
Semínka vydlabaná z dýně |
Olej | 1 lžíce
Sůl |
Koření dle chuti |
1. Trubu si předehřejeme na 160°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
1. Prstama očištíme semínka od dužiny a zbylou dužinu můžeme případně přidat k pokrmu z dýně, který třeba zrovna děláme.
1. Semínka propláchneme a vložíme je na 10 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, propláchneme studenější vodou a osušíme papírovou utěrkou.
1. Poklademe je na plech, postříkáme trochou oleje, promícháme, trochu osolíme a dle chuti můžeme přidat koření (sladká paprika, rozmarýn atp)
1. Plech dáme do trouby. Pečeme 20-30 minut, často promícháváme. Semínka jsou hotová až budu lehce zhnědlá.
1. Po vyndání z trouby je můžeme rovnou přesypat do misky a podávat. Jsou totiž zchladlá do 5 min.
### Tipy
- Druhou možností přípravy semínek: namísto trouby je můžeme opražit na pánvi. To zabere nějakých 10-15 minut. Předchozí příprava je stejná. Nicméně z trouby chutnají lépe.