43 lines
1.3 KiB
Markdown
43 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Bramborová pomazánka"
|
|
date = 2020-12-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "20"
|
|
source = "kniha Pomazánky a saláty"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Uvařené brambory | 300 g
|
|
Sůl | dle chuti
|
|
Pepř čerstvý mletý | 1/2 lžičky
|
|
Sladká mletá paprika | 1 lžička
|
|
Pálivá mletá paprika | 1/2 lžičky
|
|
Uzená mletá paprika | 1/2 lžičky
|
|
Olivový olej | 50 ml
|
|
Jarní cibulka | 1 stonek
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Kečup | 150 g
|
|
Sójová omáčka | 1 lžíce
|
|
Worchesterová omáčka | 1 lžička
|
|
Petrželová nať nebo pažitka | na ozdobu
|
|
Vejce uvařené natvrdo | 1 ks
|
|
Pečivo |
|
|
|
|
1. Brambory nastrouháme na jemné části struhadla.
|
|
1. Přidáme sůl, pepř, všechny druhy papriky a olej. Vymícháme dohladka.
|
|
1. Cibulku nakrájíme na tenké kroužky nebo půlkroužky, česnek prolisujeme. Přidáme ke směsi.
|
|
1. Dochutíme kečupem a sójovou a worchesterovou omáčkou. Vše zamícháme. Případně dosolíme či dopepříme.
|
|
1. Vejce pokrájíme na drobné kousky.
|
|
1. Podáváme s pečivem, ozdobené zelenou natí a vejcem.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít. |