39 lines
1.3 KiB
Markdown
39 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Bramborová omeleta na pivě s klobásou"
|
|
date = 2021-01-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso", "zelenina", "ostatní"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "levné"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "60"
|
|
source = "iGurmet"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brambory | 250 g
|
|
Pivo tmavé | 150 ml
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Klobása ostrá | 1 ks
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
Vejce | 3 ks
|
|
Petržel kadeřavá |
|
|
Olej |
|
|
Sůl |
|
|
Čerstvě mletý pepř |
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
|
|
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem.
|
|
1. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezměknou (cca 20 minut, hlídáme).
|
|
1. Cibuli a klobásy nakrájíme na kolečka.
|
|
1. Česnek prolisujeme.
|
|
1. Na široké pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku, klobásu a česnek. Odstavíme a čekáme na brambory.
|
|
1. V míse si rozešleháme vejce se solí a pepřem a přidáme všechny suroviny - cibuli s česnekem a klobásou a upečené brambory.
|
|
1. Vše promícháme. Důkladně, ale opatrně, aby se brambory příliš nepolámaly.
|
|
1. Použitou pánev si s trochou oleje znovu rozehřejeme a vsypeme do ní všechnu bramborovou směs.
|
|
1. Směs porovnáme, aby hezky na pánvi ležela a na mírném plameni pečeme dozlatova.
|
|
1. Servírujeme posypané nakrájenou petrželkou. |