receptty.org/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/index.md
Emil Miler 3632d78602
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 31s
Fix
2024-12-16 11:04:02 +01:00

30 lines
1.0 KiB
Markdown
Raw Blame History

This file contains ambiguous Unicode characters

This file contains Unicode characters that might be confused with other characters. If you think that this is intentional, you can safely ignore this warning. Use the Escape button to reveal them.

+++
title = "Kachna s Italským Salsa Verde"
date = 2024-11-27
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
[extra]
portions = "2"
time = "20"
+++
Ingredience ||
-|-
Kachní prso s kúží | 1 ks
Směs pěti koření (Five-spice) |
Sůl |
Pepř |
1. Připravíme Italské salsa verde.
2. Na kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm.
3. Celé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření.
4. Prso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev.
5. Pánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku.
6. Prso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
7. Pečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 68 minut.
8. Maso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C.
9. Nakrájíme na silnější plátky a podáváme.