1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Tvarohová pomazánka s mrkví" date = 2025-05-22 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "4" time = "15" +++
Ingredience | |
---|---|
Tvaroh, polotučný / odtučněný | 1 vanička |
Mrkev | 1 větší kus |
Parmezán, strouhaný | 1 ks |
Pažitka, pokrájená | 1 lžíce |
Česnek | 1 stroužek |
Bylinky do pomazánky | 1 lžička |
Sůl | ař 1/2 lžičky |
- Do mísy dáme tvaroh, nastrouhanou mrkev, parmezán, pažitku, česnek, bylinky a trochu soli.
- Promícháme, dosolíme dle chuti a necháme chvíli odležet v lednici.
- Podávat můžeme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Tipy
- Bylinky do pomazánky je koření od Sonnentoru a používám ho skoro na všechno - do pomazánek, posyp na čerstvý chléb s tvarohem nebo lučinou (nebo jen tak s máslem a solí), ozdoba na světlé polévkové krémy.
- Pokud máme doma sekáček, můžeme celu pomazánku mnohem rychleji zamíchat v něm. Díky tomu stačí mrkev nastrouhat jen nahrubo, sekáček se postará o zbytek. Pokud si nejste jisti, že váš sekáček zamíchá pomazánku na 100% perfektně, tak před posledním dosolením doporučuji vyndat nože (nebo přendat do misky) a promíchat stěrkou, aby se nestalo, že slaná část bude pod nožema dole a zbytek nahoře.