1.2 KiB
1.2 KiB
+++ title = "Rychlý irský chléb" date = 2020-06-09 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["přílohy", "pečivo"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "8" time = "60" source = "ApetitOnline" +++
Ingredience | |
---|---|
Hladká mouka | 250 g |
Celozrnná mouka | 250 g |
Ovesné vločky drcené | 100 g |
Jedlá soda | 1 lžička |
Sůl | 1 lžička |
Rozpuštěné máslo | 25 g |
Podmáslí | 500 ml |
- Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
- Připravíme si na linku plech a posypeme trochou hladké mouky.
- V míse si smícháme mouky, ovesné vločky, jedlou sodu a sůl.
- Přilijeme rozpuštěné máslo a kefír.
- Vařečkou mícháme, dokud těsto nezačne být hladké a lehce lepivé. Bud ho potřeba vytvarovat do oválu. Pokud se těsto bude lepit až příliš, přisypeme ještě trochu hladké mouky.
- Z těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na pomoučněný plech a nařízneme kříž.
- Plech s chlebem dáme do trouby a pečeme 30 minut. Musí být na poklep dutý. Pokud není, obrátíme spodkem nahoru a ještě chvíli dopečeme.
- Po vyndání necháme chvíli vychladnout (ideálně na mřížce) a až poté krájíme.