1.1 KiB
1.1 KiB
+++ title = "Kuře na hrášku" date = 2019-11-03 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["drůbež", "levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "60" +++
Ingredience | |
---|---|
Kuřecí prsa | 4 ks |
Máslo | 4 lžíce |
Cibule | 1 ks |
Sladká mletá paprika | 2 lžíce |
Hladká mouka | 2 lžíce |
Voda | 1000 ml |
Rajče | 2 ks |
Mražený hrášek | 200 g |
- Cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky.
- Kuřecí prsa omyjeme a osušíme.
- V hluboké pánvi si rozehřejeme máslo a zprudka na něm prsa osmahneme.
- Po chvíli je vyjmeme, osolíme a opepříme.
- Na výpeku orestujeme cibuli.
- Přidáme sladkou papriku a zasypeme moukou. Metlou vše svižně promícháme a krátce orestujeme.
- Za míchání metly přilijeme vodu a přivedeme ji k varu.
- Do vroucí vody vložíme zpět maso a dusíme jej asi 10 minut.
- Do omáčky vložíme rajčata a vše dusíme, dokud není maso měkké.
- Asi 5 až 7 minut před koncem vsypeme mražený hrášek.
Tipy
Kuře na tento způsob se mi osvědčilo s rýží, nicméně půjde i s bramborem či bulgurem.