39 lines
1.2 KiB
Markdown
39 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Zapečená krkovice s bramborem"
|
|
date = 2023-11-21
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "30"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Vepřová krkovice | 6 plátků (~1 cm)
|
|
Brambory | 5 velkých kusů
|
|
Cibule | 3 velké kusy
|
|
Třtinový cukr |
|
|
Niva |
|
|
Smetana |
|
|
Tymián |
|
|
Rozmarýn |
|
|
Vepřové sádlo |
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
|
|
1. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky.
|
|
1. Když začne chytat zlatou barvu, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat.
|
|
1. Hotovou cibuli přendáme do zapékací mísy.
|
|
1. Osolíme a opepříme jednu stranu plátků masa a na dalším sádle osmažíme do zlata. Můžeme přidat i trochu rozmarýnu a tymiánu.
|
|
1. Osolíme a opepříme druhou stranu a osmažíme.
|
|
1. Hotové maso vyložíme na cibuli.
|
|
1. Brambory pokrájené na větší měsíčky opět osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a osmažíme na sádle do zlatova.
|
|
1. Hotové brambory položíme na maso.
|
|
1. Dáme péct do předehřáté trouby na asi 200°C.
|
|
1. Když jsou brambory skoro hotové (ne rozvařené), zasypeme je sýrem a necháme jej rozpustit.
|