43 lines
1.6 KiB
Markdown
43 lines
1.6 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Sýrový chléb"
|
|
date = 2021-08-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pečivo"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "keto", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "1 menší bochník"
|
|
time = "90"
|
|
source = "KetoKatka.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Vejce | 6 ks
|
|
Sůl | 1 lžička
|
|
Strouhaný sýr | 200 g
|
|
Psyllium | 4 lžíce
|
|
Lněné semínko, mleté | 8 lžic
|
|
Chia semínka | 2 lžíce
|
|
Dýňová semínka | 1 lžíce
|
|
Slunečnicová semínka | 2 lžíce
|
|
Mletý kmín | 1 lžička
|
|
Sušený česnek, mletý | 1 lžička
|
|
Prášek do pečiva, bezfosfátový | 5 g
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
|
|
1. Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme sůl a rozšleháme.
|
|
1. Přisypeme sýr a vařečkou promícháme.
|
|
1. Vedle na talíř si smícháme psyllium, lněné semínko, chia semínka, dýňová a slunečnicová semínka, sůl, mletý kmín, sešený česnek a prášek do pečiva.
|
|
1. Suchou směs nasypeme k vajíčkové směsi a poctivě promícháme.
|
|
1. Necháme asi 2 minuty uležet. Mezitím si srnčí hřbet (nebo jinou formu na chlebík) si vyložíme pečícím papírem.
|
|
1. Těsto přendáme do formy, uhladíme a vložíme do trouby na 20 minut.
|
|
1. Poté teplotu v troubě snížíme na 170°C a pečeme dalších 20 minut. Kůrka musí vypadat zlatavě a křupavě.
|
|
Formu vyndáme z trouby a necháme 10 minut trochu zchladnout. Poté vytáhneme chlebík pomocí pečícího papíru na mřížku nebo prkénko a necháme ještě aspoň 20 minut odpočinout.
|
|
|
|
### Tip
|
|
- Delší trvanlivost zajistíme uchováváním chlebíku v lednici, ideálně v zavírací dóze. |