Terezka Tichá
b808555652
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
35 lines
1.3 KiB
Markdown
35 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Rybí filé se sýrovou omáčkou"
|
|
date = 2023-02-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["pečené", "ryby", "snadné"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "30"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Rybí filé, obalené | 2 ks
|
|
Cibule, červená | 1 ks
|
|
Česnek | 2-3 stroužky
|
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
|
Smetana ke šlehání | 250 ml
|
|
Sýr, min 45% tuku | 100 g
|
|
Parmezán | 30 g
|
|
Sušený česnek |
|
|
Provensálské bylinky |
|
|
Bílý pepř |
|
|
Sůl |
|
|
1. Připravené obalené rybí filé uděláme dle zvyklosti - v troubě na 200°C se peče zhruba 20 minut, na pánvi smažíme po dobu 10 minut nebo v horkovzdušné fritéze na 200°C asi 15 minut.
|
|
1. Cibuli i česnek oloupeme a oboje nakrájíme nadrobno. Sýry si nastrouháme.
|
|
1. V rendlíku si zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
|
|
1. Zalijeme smetanou a přivedeme téměř k varu.
|
|
1. Vsypeme oba sýry a za stálého míchání necháme rozpustit.
|
|
1. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami. Se solí opatrně, sýry možná budou slané dost.
|
|
1. Za občasného míchání omáčku chvíli povaříme.
|
|
1. Na talíř položíme rybí filé a přelijeme sýrovou omáčkou. Jako přílohu můžeme servírovat [pečené kapustičky s parmezánem](@/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md). |