1.4 KiB
1.4 KiB
+++ title = "Sušenky z mandlové mouky s medem" date = 2023-07-03 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "rychlé", "snadné"]
[extra] portions = "20" time = "30" +++
Ingredience | |
---|---|
Máslo, změklé | 45 g |
Med, tekutý | 45 g |
Mandlová mouka | 210 g |
Sůl | 1 špetka |
Prášek do pečiva, bezfosfátový | 1/4 lžičky |
Skořice | 1/4 lžičky |
Ořechy, nasekané | 50 g |
- Troubu předehřejeme na 150°C. Pečící plech si vyložíme pečícím papírem.
- V míse si vyšleháme máslo s medem.
- Přisypeme mandlovou mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. Promícháme a spojíme v těsto.
- Přisypeme nasekané ořechy a naposledy promícháme.
- Z těsta vytvoříme váleček a rozkrájíme ho na 20 dílků.
- Z dílků těsta tvarujeme sušenky a pokládáme je na plech.
- Vidličkou je lehce splácneme a tím také vytvoříme vzor na sušence.
- Vložíme do trouby a pečeme 12-15 minut.
- Po vyndání necháme úplně vyhladnout.
Tipy
- Vzor na sušenkácch můžeme vytvořit nejen vidličkou. Lze použít například pěkně vyřezaný spodek nebo stěnu skleničky, kousek mističky nebo přímo vytlačovátko na sušenky. Pokud těsto vytvarujeme do kuličky a uděláme důlek panákem, římž ji i trochu rozmáčkneme, můžeme ji po upečení naplnit třeba krémem, zmrzlinou, marmeládou, čokoládou atp. Fantazii se meze nekladou.