42 lines
1.3 KiB
Markdown
42 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Cizrnový salát s tuňákem"
|
|
date = 2020-01-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["hlavní chod", "přílohy"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "maso", "salát"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "20"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Tuňák ve vlastní šťávě | 1 plechovka
|
|
Cirzna vařená | 1 plechovka
|
|
Černé olivy | 15 ks
|
|
Směs listových salátů | 4 hrsti
|
|
Kyselé okurky | 2 ks
|
|
Cherry rajčátka | 8 ks
|
|
|
|
Zálivka ||
|
|
-|-
|
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Šťáva z citronu | 2 lžíce
|
|
Lák z okurek | 2 lžíce
|
|
Sůl | 1/2 lžičky
|
|
Pepř | 1/2 lžičky
|
|
|
|
1. Všechny ingredience na zálivku vložíme do malé zavařovací sklenice a protřepeme. Tím je zálivka hotová a necháme chvíli uležet.
|
|
1. Cizrnu slijeme a propláchneme, aby nebyla slizká.
|
|
1. Kyselé okurky si nakrájíme na drobné kousky. Olivy a rajčata na kolečka. Okurku na kostičky
|
|
1. Do velké mísy vložíme směs listových salátů, cizrnu, kyselé okurky, olivy, cherry rajčátka, okurku a zalijeme protřepanou zálivkou. Nakonec přidáme tuňáka a zamícháme.
|
|
1. Podáváme třeba s pečivem.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Kdo má rád, může do zálivky přidat třeba červenou cibuli nakrájenou na malé kostičky.
|
|
- Můžeme připravit ve větší míse a nebo rovnou vkládat na talíře. |