receptty.org/content/kureci-tikka-masala/index.md

1.9 KiB

+++ title = "Kuřecí Tikka Masala" date = 2020-10-04 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest.com" +++

Koření
Mletý koriandr 1 lžička
Mletá garam masala 1 lžička
Mletý kmín 1 lžička
Mletá uzená paprika 1 lžička
Kurkuma 1/2 lžičky
Mletý kardamom 1/2 lžičky
Kajenský pepř 1/2 - 2 lžičky
Mletá skořice 1/4 lžičky
Ingredience
Kuřecí prsa 2 ks
Cibule 1 větší kus
Máslo 4 lžíce
Česnek 2 stroužky
Smetana na šlehání 250 ml
Rajčatové pyré 425 ml
Sůl
Pepř
  1. Všechno koření smícháme v mističce.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky.
  4. Do velkého hrnce vložíme 2 lžíce máslo, necháme rozehřát a poté vsypeme kuřecí kostky. Kostky lehce osolíme, opepříme a posypeme 1-2 většími špetkami smíchaného koření. Až budou pěkně opečené, vyndáme z hrnce a necháme stranou v misce nebo na talíři.
  5. Do hrnce vložíme zbylé 2 lžíce másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a necháme taktéž chvíli osmahnout. V případě potřeby můžeme ještě přidat trochu másla.
  6. Přisypeme polovinu smíchaného koření a vmícháme do cibule. Chvilku necháme smažit, aby se prolnuly chutě.
  7. Přilijeme rajčatové pyré, smetanu a přisypeme zbytek koření.
  8. Přisypeme kuřecí kostky a promícháme.
  9. Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla.
  10. Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...).
  11. Podáváme nejlépe s basmati rýží.