849 B
849 B
+++ title = "Gyros kousky" date = 2019-07-21 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "kuře", "snadné", "vepřové"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "" +++
Ingredience | |
---|---|
Česnek | 2 stroužky |
Gyros koření | 1/2 sáčku |
Olej | 5 lžíc |
Kečup | 5 lžic |
Kuřecí/vepřové maso | 500 g |
- Česnek oloupeme a prolisujeme do hlubšího talíře.
- Přidáme koření Gyros, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, kečup a vidličkou promícháme.
- Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády na 1 hodinu.
- Uleželé maso zprudka osmahneme na pánvičce s rozehřátým zbylým olejem. Je třeba pohlídat, aby byli opečené do zlatova, ne do vysušení.
- Podáváme například s hranolkami či pečenými bramborami a s obloženou zeleninou.