905 B
905 B
+++ title = "Carpaccio z červené řepy" date = 2020-01-15 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["hlavní chod", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "2" time = "20" +++
Ingredience | |
---|---|
Vařená vakuovaná červená řepa | 1 balíček |
Kozí sýr | 100 g |
Bazalka / Baby špenát | na posypání |
Balzamiko | 2 lžičky |
Olivový olej | 2 lžíce |
Dijonská horčice | 2 lžíce |
Med | 2 lžíce |
- Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky. Doporučuji nějaké gumové rukavice, ať se moc neumažeme. Plátky poskládáme na dva talíře, aby to hezky vypadalo.
- Bazalku nebo špenátek pokrájíme na proužky.
- Kozí sýr a bazalku rozdrobíme na řepu.
- Z balzamika, oleje, hořčice a medu vytvoříme zálivku. Tou přelijeme suroviny připravené na talíři.
- Můžeme podávat například s celozrným pečivem.