40 lines
1.5 KiB
Markdown
40 lines
1.5 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Parmezánové rohlíčky"
|
|
date = 2020-12-10
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["ostatní"]
|
|
tagy = ["pečené", "snadné", "vegetarian", "Vánoce"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "cca 100 rohlíčků"
|
|
time = "100"
|
|
source = "Fresh iPrima"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Studené máslo | 165 g
|
|
Mouka | 200 g
|
|
Žloutek | 1 ks
|
|
Smetana ke šlehání | 3 lžíce
|
|
Sůl | špetka
|
|
Parmezán (jemně nastrouhaný) | 120 g
|
|
Paprika mletá sladká (nebo uzená) |
|
|
|
|
1. Z másla, mouky, žloutku, smetany a soli vypracujeme těsto.
|
|
1. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice (může tam zůstat i přes noc).
|
|
1. Do těsta zapracujeme parmezán.
|
|
1. Připravíme so dva plechy vyložené pečícím papírem.
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
|
|
1. Tvoříme rohlíčky a pokládáme je na plech.
|
|
1. Plechy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 16 minut. Nesmí tam zůstat déle, jinak zhnědnou a sýr bude nahořklý.
|
|
1. V polovině pečení plechy prohodíme.
|
|
1. Zatím si připravíme trochu mleté papriky do malé mističky.
|
|
1. Plechy vyndáme z trouby a rohlíčky necháme ještě 8 minut odpočinout.
|
|
1. Rohlíčky z vrchní strany obalíme v mleté paprice a pokládáme stranou, aby ještě dovychladly.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pokud tvoříme toto těsto, tak můžeme udělat dvojitou dávku a rovnou vytvořit i Linecké s uherákem. Postupujeme stejně, jen před zapracováním parmezánu těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jedno dáme do ledničky, druhé smícháme s parmezánem. |