42 lines
1.3 KiB
Markdown
42 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Masové kuličky po švédsku"
|
|
date = 2020-04-30
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso", "těstoviny"]
|
|
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "30"
|
|
source = "Pinterest"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Mleté maso | 450 g
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Strouhanka | 1/2 hrnku
|
|
Vejce | 1 kus
|
|
Sůl | 1/2 lžíce
|
|
Pepř | 1/2 lžíce
|
|
Hovězí vývar | 500 ml
|
|
Mléko | 500 ml
|
|
Worchesterová omáčka | 1 lžíce
|
|
Těstoviny (viz. Tipy) | 4 hrnky
|
|
Parmesan | 1 hrnek
|
|
Pokrájená petrželka | 1/2 hrnku
|
|
|
|
1. Cibuli pokrájíme na malé kostičky.
|
|
1. V míse smícháme maso, cibuli, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Propracujeme do jednotné promíchané hmoty.
|
|
1. Navlhčenýma rukama vytvoříme menší kuličky.
|
|
1. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj všechny kuličky. Minutku opékáme, poté kuličky otočíme a opět minutky osmahneme.
|
|
1. Kuličky zalijeme vývarem, mlékem, worchesterovou omáčkou a trochu opepříme.
|
|
1. Přivedeme k varu a vsypeme těstoviny.
|
|
1. Za častého míchání vaříme 5-10 minut - dokud nebudou těstoviny měkké.
|
|
1. Poté odstavíme z plotny, vmícháme sýr a petrželku a můžeme podávat.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Těstoviny se nejvíce hodí dlouhé ploché nudle, ale dobře poslouží i třeba kolínka, mušličky nebo další tvary těstovin, které máme zrovna ve spíži. |