35 lines
1.4 KiB
Markdown
35 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Hamburgerové bulky"
|
|
date = 2020-05-03
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy", "pečivo"]
|
|
tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "14"
|
|
time = "120"
|
|
source = "Pinterest"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Vlažné mléko | 240 ml
|
|
Cukr | 30 g
|
|
Čerstvé droždí | 20 g
|
|
Hladká mouka | 590 g
|
|
Sůl | 1 lžička
|
|
Vejce | 3 + 1 ks
|
|
Rozpuštěné máslo | 115 g
|
|
|
|
1. V misce si smícháme mléko s cukrem a droždím. Necháme 10 minut nabobtnat.
|
|
1. Ve velké míse mezitím smícháme mouku se solí, vyklepneme 3 vejce a přilijeme kvásek. Zamícháme v hladké těsto.
|
|
1. Přilijeme máslo a rukama propracujeme.
|
|
1. Z těsta vytvoříme bochánek a vyložíme do mísy vytřené trochou oleje. Potřeme lehce i bochánek a přikryjeme.
|
|
1. Těsto necháme vykynout při pokojové teplotě 60 minut.
|
|
1. Vyklopíme na lehce pomoučněný vál a trochu propracujeme.
|
|
1. Vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 14 dílků.
|
|
1. Každý dílek vezmeme, lehce ropracujeme mezi dlaněmi a vytvoříme malý bochánek. Vložíme ho na plech s pečícím pepírem a velmi lehce rozplácneme. Toto zopakujeme s každým dílkem. Na plechu mezi bochánky necháváme aspon 3 cm místo, protože ještě nakynou.
|
|
1. Zbylé vajíčko našleháme vidličkou a potřeme jím nakynulé bulky.
|
|
1. Troubu rozehřeme na 230°C. Vložíme do ní bulky a ztlumíme na 190°C. Pečeme okolo 15-20 minut. |