receptty.org/content/prazena-dynova-semínka/index.md
Terezka Tichá 9e33c7d49b
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 26s
Oprava překlepů
2024-10-20 13:27:36 +02:00

1.3 KiB

+++ title = "Pražená dýňová semínka" date = 2024-10-19 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]

[extra] portions = "3" time = "30" +++

Ingredience
Semínka vydlabaná z dýně
Olej 1 lžíce
Sůl
Koření dle chuti
  1. Trubu si předehřejeme na 160°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Prstama očištíme semínka od dužiny a zbylou dužinu můžeme případně přidat k pokrmu z dýně, který třeba zrovna děláme.
  3. Semínka propláchneme a vložíme je na 10 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, propláchneme studenější vodou a osušíme papírovou utěrkou.
  4. Poklademe je na plech, postříkáme trochou oleje, promícháme, trochu osolíme a dle chuti můžeme přidat koření (sladká paprika, rozmarýn atp)
  5. Plech dáme do trouby. Pečeme 20-30 minut, často promícháváme. Semínka jsou hotová až budu lehce zhnědlá.
  6. Po vyndání z trouby je můžeme rovnou přesypat do misky a podávat. Jsou totiž zchladlá do 5 min.

Tipy

  • Druhou možností přípravy semínek: namísto trouby je můžeme opražit na pánvi. To zabere nějakých 10-15 minut. Předchozí příprava je stejná. Nicméně z trouby chutnají lépe.