Moje dva oblíbené recepty na vaječnej koňak #1
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 470 KiB  | 
							
								
								
									
										33
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Vaječňák podle Žufánka"
 | 
			
		||||
date = 2023-06-22
 | 
			
		||||
author = "pdostal"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["nápoje"]
 | 
			
		||||
tagy = ["alkohol"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "1 lahev"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "https://www.facebook.com/zufanek/posts/pfbid034o7uw1trRsf7GdvDWmG4EswkbG5Vcp5DrbZVvo52qnt6nBmVZky5fv4T7ESQiLPzl"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
vaječné žloutky | 4
 | 
			
		||||
moučkový cukr | 70 g
 | 
			
		||||
smetana ke šlehání | 220 ml
 | 
			
		||||
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
 | 
			
		||||
rum Casa Eminente | 30 ml
 | 
			
		||||
kvalitní brandy | 30 ml
 | 
			
		||||
vanilkový lusk | 1
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
 | 
			
		||||
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
 | 
			
		||||
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
 | 
			
		||||
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
 | 
			
		||||
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
 | 
			
		||||
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
 | 
			
		||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecny-liker/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecny-liker/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 130 KiB  | 
							
								
								
									
										33
									
								
								content/vajecny-liker/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/vajecny-liker/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Vaječný likér"
 | 
			
		||||
date = 2023-06-22
 | 
			
		||||
author = "pdostal"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["nápoje"]
 | 
			
		||||
tagy = ["alkohol"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "1 lahev"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "https://recepty.cuketka.cz/vajecny-liker-konak-eggnog/"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
vaječné žloutky | 4
 | 
			
		||||
moučkový cukr | 70 g
 | 
			
		||||
smetana ke šlehání | 220 ml
 | 
			
		||||
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
 | 
			
		||||
rum Casa Eminente | 30 ml
 | 
			
		||||
kvalitní brandy | 30 ml
 | 
			
		||||
vanilkový lusk | 1
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
 | 
			
		||||
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
 | 
			
		||||
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
 | 
			
		||||
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
 | 
			
		||||
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
 | 
			
		||||
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user