Moje dva oblíbené recepty na vaječnej koňak #1
BIN
content/vajecnak-podle-zufanka/img.jpg
Normal file
BIN
content/vajecnak-podle-zufanka/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 470 KiB |
33
content/vajecnak-podle-zufanka/index.md
Normal file
33
content/vajecnak-podle-zufanka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,33 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Vaječňák podle Žufánka"
|
||||
date = 2023-06-22
|
||||
author = "pdostal"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["nápoje"]
|
||||
tagy = ["alkohol"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "1 lahev"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "https://www.facebook.com/zufanek/posts/pfbid034o7uw1trRsf7GdvDWmG4EswkbG5Vcp5DrbZVvo52qnt6nBmVZky5fv4T7ESQiLPzl"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
vaječné žloutky | 4
|
||||
moučkový cukr | 70 g
|
||||
smetana ke šlehání | 220 ml
|
||||
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
|
||||
rum Casa Eminente | 30 ml
|
||||
kvalitní brandy | 30 ml
|
||||
vanilkový lusk | 1
|
||||
|
||||
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
|
||||
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
|
||||
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
|
||||
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
|
||||
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
|
||||
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
|
||||
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
|
BIN
content/vajecny-liker/img.jpg
Normal file
BIN
content/vajecny-liker/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 130 KiB |
33
content/vajecny-liker/index.md
Normal file
33
content/vajecny-liker/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,33 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Vaječný likér"
|
||||
date = 2023-06-22
|
||||
author = "pdostal"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["nápoje"]
|
||||
tagy = ["alkohol"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "1 lahev"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "https://recepty.cuketka.cz/vajecny-liker-konak-eggnog/"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
vaječné žloutky | 4
|
||||
moučkový cukr | 70 g
|
||||
smetana ke šlehání | 220 ml
|
||||
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
|
||||
rum Casa Eminente | 30 ml
|
||||
kvalitní brandy | 30 ml
|
||||
vanilkový lusk | 1
|
||||
|
||||
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
|
||||
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
|
||||
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
|
||||
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
|
||||
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
|
||||
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
|
||||
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user