Moje dva oblíbené recepty na vaječnej koňak #1

Merged
em merged 1 commits from pdostal/receptty.org:vajecnak into master 2023-11-06 09:47:29 +01:00
4 changed files with 66 additions and 0 deletions
Showing only changes of commit b3522be752 - Show all commits

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 470 KiB

View File

@ -0,0 +1,33 @@
+++
title = "Vaječňák podle Žufánka"
date = 2023-06-22
author = "pdostal"
[taxonomies]
kategorie = ["nápoje"]
tagy = ["alkohol"]
[extra]
portions = "1 lahev"
time = "30"
source = "https://www.facebook.com/zufanek/posts/pfbid034o7uw1trRsf7GdvDWmG4EswkbG5Vcp5DrbZVvo52qnt6nBmVZky5fv4T7ESQiLPzl"
+++
Ingredience ||
-|-
vaječné žloutky | 4
moučkový cukr | 70 g
smetana ke šlehání | 220 ml
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
rum Casa Eminente | 30 ml
kvalitní brandy | 30 ml
vanilkový lusk | 1
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 130 KiB

View File

@ -0,0 +1,33 @@
+++
title = "Vaječný likér"
date = 2023-06-22
author = "pdostal"
[taxonomies]
kategorie = ["nápoje"]
tagy = ["alkohol"]
[extra]
portions = "1 lahev"
time = "30"
source = "https://recepty.cuketka.cz/vajecny-liker-konak-eggnog/"
+++
Ingredience ||
-|-
vaječné žloutky | 4
moučkový cukr | 70 g
smetana ke šlehání | 220 ml
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
rum Casa Eminente | 30 ml
kvalitní brandy | 30 ml
vanilkový lusk | 1
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.