Dort, bublanina, pečený květák s tofu, chai
Some checks failed
Build / build (push) Failing after 24s

This commit is contained in:
2025-07-10 21:39:24 +02:00
parent c6237fa83d
commit fe31ab7308
10 changed files with 225 additions and 0 deletions

View File

@ -0,0 +1,38 @@
+++
title = "Pečený květák s tofu a sýrovou omáčkou"
date = 2023-00-00
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina"]
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2"
time = "20"
+++
Květák a tofu ||
-|-
Květák, menší | 400 g
Olivový olej | 2 lžíce
Koření na americké brambory | dle chuti
Tofu, marinované | 200 g
Sýrová omáčka ||
-|-
Smetana ke šlehání | 200 g
Strouhaný sýr (gouda / cheddar) | 100 g
Dijonská hořčice | 1 lžička
Sůl |
Pepř |
1. Předehřejeme si horkovzdušnou fritézu (nebo troubu) na 180°C.
1. Květák rozebereme na růžičky a vložíme do mísy. Polijeme olejem, promícháme, okořeníme, promícháme a vložíme na mřížku fritézy (případně do koše). Pečeme asi 5 minut.
1. Tofu si rozkrájíme na kostičky. Poté ho přidáme ke květáku do fritézy. Promícháme a necháme ještě 7-10 minut péct.
1. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku - V menším rendlíku zahřejeme smetanu (ale nevaříme). Vsypeme sýr, mícháme a necháme rozpustit. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Pokud by byla omáčka příliš hustá, můžeme kápnout trošku vody nebo mléka.
### Tipy
- Namísto tofu můžeme servírovat plátek masa připraveného "na minutku".