Dort, bublanina, pečený květák s tofu, chai
Some checks failed
Build / build (push) Failing after 24s

This commit is contained in:
2025-07-10 21:39:24 +02:00
parent c6237fa83d
commit fe31ab7308
10 changed files with 225 additions and 0 deletions

View File

@ -0,0 +1,39 @@
+++
title = "Kukuřičná pomazánka"
date = 2025-07-10
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pomazánky"]
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "4"
time = "10"
+++
Sladší chutí trochu připomíná krabí pomazánku a je hotová za pár minut. S čerstvým pečivem je to výborná rychlá večeře a přitom je tak jednoduchá.
Ingredience ||
-|-
Kukuřice, sterilizovaná | 1 plechovka (cca 340 g)
Lučina | 100 g
Zakysaná smetana / jogurt | 2 lžíce
Jarní cibulka | 1 menší stonek
Česnek | 1 stroužek
Sladká a / nebo uzená paprika | 1 špetka
Sůl |
Pepř |
Čerstvé bylinky | dle chuti
1. Kukuřice scedíme a vložíme do stolního sekáčku.
1. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt (nejprve jen jednu lžíci), jarní cibulku, česnek a sladkou anebo uzenou papriku, cůl, pepř a čerstvé pokrájené bylinky.
1. Vše rozmixujeme dohladka, případně nevadí, když v pomazánce zbydou menší kousky.
1. Pokud je pomazánka příliš řídká, můžeme ještě přidat trochu čerstvého sýru, pokud máme. Pokud je naopak příliš tuhá, přidáme ještě zakysanou smetanu nebo jogurt.
1. Podáváme s čerstvým pečivem
### Tipy
- Namísto Lučiny lze dát jakýkoli jiný čerstvý sýr nebo třeba i cottage.
- Čerstvé bylinky je možné použít jakékoli, kteér máme po ruce - petržel, pažitka, kopr, případně i lístek libečku.