Předělání množství ingrediencí na gramáž
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 33s
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 33s
This commit is contained in:
parent
4ca4281c7d
commit
f85b1bfd53
@ -17,11 +17,11 @@ source = "SugarFreeMum.com"
|
|||||||
Tmavé těsto ||
|
Tmavé těsto ||
|
||||||
-|-
|
-|-
|
||||||
Vejce | 4 ks
|
Vejce | 4 ks
|
||||||
Máslo, změklé | 1/4 hrnku
|
Máslo, změklé | 80 g
|
||||||
Zakysaná smetana | 1/2 hrnku
|
Zakysaná smetana | 100 g
|
||||||
Vanilkový extrakt | 1 lžička
|
Vanilkový extrakt | 1 lžička
|
||||||
Kakao | 1/2 hrnku
|
Kakao | 60 g
|
||||||
Březový cukr | max. 1/4 hrnku
|
Březový cukr | 3 lžíce
|
||||||
Instantní káva | 1 lžička
|
Instantní káva | 1 lžička
|
||||||
Prášek do pečiva | 1 lžička
|
Prášek do pečiva | 1 lžička
|
||||||
Sůl | 1 špetka
|
Sůl | 1 špetka
|
||||||
@ -30,14 +30,14 @@ Světlé těsto ||
|
|||||||
-|-
|
-|-
|
||||||
Krémový sýr | 230 g
|
Krémový sýr | 230 g
|
||||||
Vejce | 1 ks
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
Březový cukr | 1-3 lžíce
|
Březový cukr | 1-2 lžíce
|
||||||
Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky
|
Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky
|
||||||
|
|
||||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem.
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem.
|
||||||
1. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
|
1. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
|
||||||
1. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme.
|
1. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme.
|
||||||
1. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou.
|
1. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou.
|
||||||
1. Mísa, ve které byli suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
|
1. Mísa, ve které byly suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti.
|
||||||
1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, půlku světlémo a trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor. Na to nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta a opět vytvoříme vzor pomocí nože.
|
1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, celé světlé a zbylou polovinu tmavého. Trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor.
|
||||||
1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskyný a lehce nazlátlý.
|
1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskaný a lehce nazlátlý.
|
||||||
1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.
|
1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user