Úprava množství surovin
This commit is contained in:
		| @@ -18,17 +18,17 @@ Moravanka | 1 sklenice | ||||
| Cibule | 1 ks | ||||
| Měkký šunkový salám | 200 g | ||||
| Uvařená vejce | 6 ks | ||||
| Majonéza | 150 g  | ||||
| Majonéza | 250 g  | ||||
| Bujon | 1 kostka | ||||
| Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček | ||||
|  | ||||
| 1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml. | ||||
| 1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 300 ml. | ||||
| 1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i šunkáček a vejce. | ||||
| 1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky. | ||||
| 1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme. | ||||
| 1. Připravíme di formu - vhodná je například forma srnční hřbet. Můžeme ho vyložit potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout. | ||||
| 1. Připravíme si formu - vhodný je například srnční hřbet. Vyložíme ho potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout. | ||||
| 1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Za stálého míchání přisypeme balíček želatiny - většinou není potřeba povařit, v opačném případě postupujeme dle návodu na obalu. | ||||
| 1. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy. | ||||
| 1. Přidáme zbytek nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy. | ||||
| 1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny. | ||||
| 1. Vyklepneme na podlouhlý tác, krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Zbytek vajíčkové tlačenky uchováváme v chladu. | ||||
|  | ||||
|   | ||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user