Úprava množství surovin
This commit is contained in:
parent
a53e9cb80d
commit
f1e3560545
@ -18,17 +18,17 @@ Moravanka | 1 sklenice
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Měkký šunkový salám | 200 g
|
||||
Uvařená vejce | 6 ks
|
||||
Majonéza | 150 g
|
||||
Majonéza | 250 g
|
||||
Bujon | 1 kostka
|
||||
Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
|
||||
|
||||
1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml.
|
||||
1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 300 ml.
|
||||
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i šunkáček a vejce.
|
||||
1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky.
|
||||
1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme.
|
||||
1. Připravíme di formu - vhodná je například forma srnční hřbet. Můžeme ho vyložit potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout.
|
||||
1. Připravíme si formu - vhodný je například srnční hřbet. Vyložíme ho potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout.
|
||||
1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Za stálého míchání přisypeme balíček želatiny - většinou není potřeba povařit, v opačném případě postupujeme dle návodu na obalu.
|
||||
1. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
|
||||
1. Přidáme zbytek nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
|
||||
1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
|
||||
1. Vyklepneme na podlouhlý tác, krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Zbytek vajíčkové tlačenky uchováváme v chladu.
|
||||
|
||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user