Buřtíkoguláš
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										40
									
								
								content/burtikogulas/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/burtikogulas/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Buřtíkoguláš"
 | 
			
		||||
date = 2020-02-17
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["rychlé", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "8"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = ""
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Brambory | 5 ks
 | 
			
		||||
Sladká paprika | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Uzená paprika | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Gulášové koření | 1-2 lžíce
 | 
			
		||||
Masox | 1 - 2 kostky
 | 
			
		||||
Buřtíky | 2-3 ks
 | 
			
		||||
Smetana na vaření | 1 kelímek
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. Brambory omyjeme (případně oloupeme, pokud nejsou pěkné) a jednu nastrouháme na jemno, zbylé čtyři nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. Buřtíky nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli.
 | 
			
		||||
1. Přidáme pokrájeme brambory, sladkou i uzenou papriku a chvíli opékáme. Když už se začnou lehce připékat přilijeme trošku vody a přidáme natrouhanou bramboru. 
 | 
			
		||||
1. Podlijeme zhruba litrem vody a necháme brambory vařit.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si vedle na pánvi osmahneme bez oleje buřtíky. Potřebujeme vysmažit tuk - někdy ho pustí hodně a někdy naopak vůbec (v druhém případě můžeme pomoci kapkou oleje).
 | 
			
		||||
1. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim buřtíky. Musíme však opatrně vyndavat z výpeku, protože ten tam nechceme.
 | 
			
		||||
1. Takto je pokrm téměř hotov. Dochutíme solí, pepřem a případně ještě gulášovým kořením.
 | 
			
		||||
1. Dle potřeby můžeme zahustit jíškou.
 | 
			
		||||
1. Podáváme například s chlebem.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user