Pomazánka, Smetanová hlíva, žemlovka
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 45s
All checks were successful
Build / build (push) Successful in 45s
This commit is contained in:
BIN
content/smetanova-hliva-s-parmezanem-a-vejcem/img.jpg
Normal file
BIN
content/smetanova-hliva-s-parmezanem-a-vejcem/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 205 KiB |
36
content/smetanova-hliva-s-parmezanem-a-vejcem/index.md
Normal file
36
content/smetanova-hliva-s-parmezanem-a-vejcem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Smetanová hlíva s parmezánem a vejcem"
|
||||
date = 2025-02-10
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["zelenina"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2"
|
||||
time = "15"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Hlíva | 200 g
|
||||
Máslo | 1 vrchovatá lžíce
|
||||
Parmezán, strouhaný | 1 hrst
|
||||
Smetana | az 100 ml
|
||||
Vejce | 3 ks
|
||||
Pažitka nebo petržel | 2 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř, čerstvě mletý |
|
||||
|
||||
1. Hlívu pokrájíme na menší kousky.
|
||||
1. Máslo vložíme do rendlíku se dnem dostatečně širokým, aby se tam pohodlně opekla všechna hlíva.
|
||||
1. Na mírném plameni za občasného míchání opékáme hlívu. Za chvíli začne pouštet tekutinu.
|
||||
1. Po chvíli, když už tam moc tekutiny nebude, přisypeme parmezána ztlumíme plamen. Promícháváme a necháme sýr roztéct.
|
||||
1. Mezitím si v misce nebo hrnečku rozmicháme vidličkou vejce.
|
||||
1. Když už to vypadá, že se parmezán začne připékat, přilijeme asi polovinu smetany a mícháme, aby se vytvořila omáčkoidní tekutina.
|
||||
1. Poté přilijeme vejce, vezmeme stěrku a promícháváme.
|
||||
1. Pokud máme náhodou pažitku z mrazáku, přisypeme již teď, ať se stihne ohřát. Čerstvá stačí až na konci.
|
||||
1. Směs by měla mít krémovou strukturu, neměla by být příliš tekutá (necháme ještě chvíli v rendlíčku) ani příliš tuhá (přilijeme trochu smetany, zamícháme, případně opakujeme). Řekněme, že by nám směs neměla utéct z chleba, pokud bychom ji na chléb nandali.
|
||||
1. Osolíme, opepříme a podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem.
|
Reference in New Issue
Block a user