Kuřecí Tikka Masala
This commit is contained in:
parent
1d4d90e75e
commit
e24bd65d9f
49
content/kureci-tikka-masala/index.md
Normal file
49
content/kureci-tikka-masala/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,49 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Kuřecí Tikka Masala"
|
||||
date = 2020-10-04
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "kuře", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "Pinterest.com"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Koření ||
|
||||
-|-
|
||||
Mletý koriandr | 1 lžička
|
||||
Mletá garam masala | 1 lžička
|
||||
Mletý kmín | 1 lžička
|
||||
Mletá uzená paprika | 1 lžička
|
||||
Kurkuma | 1/2 lžičky
|
||||
Mletý kardamom | 1/2 lžičky
|
||||
Kajenský pepř | 1/2 - 2 lžičky
|
||||
Mletá skořice | 1/4 lžičky
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Kuřecí prsa | 2 ks
|
||||
Cibule | 1 větší kus
|
||||
Máslo | 4 lžíce
|
||||
Česnek | 2 stroužky
|
||||
Smetana na šlehání | 250 ml
|
||||
Rajčatové pyré | 425 ml
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
1. Všechno koření smícháme v mističce.
|
||||
1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
|
||||
1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky.
|
||||
1. Do velkého hrnce vložíme 2 lžíce máslo, necháme rozehřát a poté vsypeme kuřecí kostky. Kostky lehce osolíme, opepříme a posypeme 1-2 většími špetkami smíchaného koření. Až budou pěkně opečené, vyndáme z hrnce a necháme stranou v misce nebo na talíři.
|
||||
1. Do hrnce vložíme zbylé 2 lžíce másla, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek a necháme taktéž chvíli osmahnout. V případě potřeby můžeme ještě přidat trochu másla.
|
||||
1. Přisypeme polovinu smíchaného koření a vmícháme do cibule. Chvilku necháme smažit, aby se prolnuly chutě.
|
||||
1. Přilijeme rajčatové pyré, smetanu a přisypeme zbytek koření.
|
||||
1. Přisypeme kuřecí kostky a promícháme.
|
||||
1. Takto necháme chvíli vařit na středním plameni. Zhruba 10-15 minut by mělo stačit, aby omáčka trochu zhoustla.
|
||||
1. Vypneme sporák, hrnec odstavíme, ochutnáme a dle chuti můžeme přidat další koření (sůl, pepř, chilli, ...).
|
||||
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user