Přidány tipy, upraven postup
This commit is contained in:
		@@ -4,7 +4,7 @@ date = 2020-01-30
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["přílohy", "maso", "zelenina"]
 | 
			
		||||
kategorie = ["ostatní"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "snadné", "rychlé"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
@@ -14,18 +14,24 @@ time = "150"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Uvařená vejce | 6 ks
 | 
			
		||||
Moravanka | 1 sklenice
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Měkký šunkový salám | 200 g
 | 
			
		||||
Moravanka | 1 sklenice
 | 
			
		||||
Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
 | 
			
		||||
Majonéza | 250 g 
 | 
			
		||||
Uvařená vejce | 6 ks
 | 
			
		||||
Majonéza | 150 g 
 | 
			
		||||
Bujon | 1 kostka
 | 
			
		||||
Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml.
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky.
 | 
			
		||||
1. Šunkáček také nakrájíme na drobné kostičky.
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i šunkáček a vejce.
 | 
			
		||||
1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky.
 | 
			
		||||
1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme.
 | 
			
		||||
1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
 | 
			
		||||
1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
 | 
			
		||||
1. Připravíme di formu - vhodná je například forma srnční hřbet. Můžeme ho vyložit potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout.
 | 
			
		||||
1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Za stálého míchání přisypeme balíček želatiny - většinou není potřeba povařit, v opačném případě postupujeme dle návodu na obalu.
 | 
			
		||||
1. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
 | 
			
		||||
1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
 | 
			
		||||
1. Vyklepneme na podlouhlý tác, krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Zbytek vajíčkové tlačenky uchováváme v chladu.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
- Cibuli můžeme zvolit jakoukoli - bílou, červenou, jarní nebo třeba šalotku.
 | 
			
		||||
- Pokud máme sýr, můžeme ho přidat nakrájený na kostičky.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user