Přidány tipy, upraven postup
This commit is contained in:
parent
6ecf8923e6
commit
e0935c0406
@ -4,7 +4,7 @@ date = 2020-01-30
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["přílohy", "maso", "zelenina"]
|
||||
kategorie = ["ostatní"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "snadné", "rychlé"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
@ -14,18 +14,24 @@ time = "150"
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Uvařená vejce | 6 ks
|
||||
Moravanka | 1 sklenice
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Měkký šunkový salám | 200 g
|
||||
Moravanka | 1 sklenice
|
||||
Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
|
||||
Majonéza | 250 g
|
||||
Uvařená vejce | 6 ks
|
||||
Majonéza | 150 g
|
||||
Bujon | 1 kostka
|
||||
Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček
|
||||
|
||||
1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml.
|
||||
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky.
|
||||
1. Šunkáček také nakrájíme na drobné kostičky.
|
||||
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i šunkáček a vejce.
|
||||
1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky.
|
||||
1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme.
|
||||
1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
|
||||
1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
|
||||
1. Připravíme di formu - vhodná je například forma srnční hřbet. Můžeme ho vyložit potravinovou fólií, ať máme jistotu, že tlačenka půjde dobře vyklepnout.
|
||||
1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Za stálého míchání přisypeme balíček želatiny - většinou není potřeba povařit, v opačném případě postupujeme dle návodu na obalu.
|
||||
1. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy.
|
||||
1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
|
||||
1. Vyklepneme na podlouhlý tác, krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Zbytek vajíčkové tlačenky uchováváme v chladu.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
- Cibuli můžeme zvolit jakoukoli - bílou, červenou, jarní nebo třeba šalotku.
|
||||
- Pokud máme sýr, můžeme ho přidat nakrájený na kostičky.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user