Hovězí wok, hráškový krém, dvě pomazánky a kuřecí na kari
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			All checks were successful
		
		
	
	
		
			
				
	
				Build / build (push) Successful in 26s
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			All checks were successful
		
		
	
	Build / build (push) Successful in 26s
				
			This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/hovezi-wok/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/hovezi-wok/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 249 KiB  | 
							
								
								
									
										46
									
								
								content/hovezi-wok/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										46
									
								
								content/hovezi-wok/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,46 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Hovězí wok"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-09-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["maso"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "snadné", "z jednoho hrnce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "45"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Jíme zdravě ze spíže"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 4 stroužky
 | 
				
			||||||
 | 
					Zázvor | 4 cm
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 5 lžic
 | 
				
			||||||
 | 
					Kukuříčný škrob | 2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Hovězí nudličky, tenké | 500 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Červená paprika | 2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Cibule, červená | 2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Sójová omáčka | 6 lžic
 | 
				
			||||||
 | 
					Med | 2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Hovězí vývar | 100 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Jarní cibulka | 2 stonky
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky (dostatečně velké, aby se tam vešlo i hovězí maso).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno k česneku. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme 1 lžíci olivového oleje a kukuřičný škrob a promícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vsypeme maso, promícháme a necháme zatím stranou uležet.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si pokrájíme zeleninu na proužky či půlkroužky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na wok pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a zprudka osmahneme na něm hovězí maso. Mícháme a smažíme zhruba 5 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přisypeme zeleninu a smažíme další 3 minuty.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přilijeme sójovou omáčku, med a vývar, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli zhoustnout. (Pokud by se náhodou nedařilo zhoustnutí, nebo naopak se odpařilo moc tekutiny, můžeme přilít trochu vody s rozmíchanou lžičkou škrobu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na poslední 1-2 minutky přisypeme jarní cibulku.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podáváme s rýžovými nudlemi nebo jasmínovou rýží.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Spolu s jarní cibulkou můžeme na konci přisypat i třeba přažené arašídy či kešu, nebo sezamová semínka.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Zeleninu lze obměnit dle sezóny či domácích zásob. Hodit se může cuketa, jiné typy paprik, nakládané banbusové výhonky nebo mungo klíčky, nebo můžeme zkusit i mraženou wok zeleninu s velkými kousky zeleniny.
 | 
				
			||||||
 | 
					-
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/hraskovy-krem-s-kari-a-kokosovym-mlekem/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/hraskovy-krem-s-kari-a-kokosovym-mlekem/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 378 KiB  | 
							
								
								
									
										38
									
								
								content/hraskovy-krem-s-kari-a-kokosovym-mlekem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										38
									
								
								content/hraskovy-krem-s-kari-a-kokosovym-mlekem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,38 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Hráškový krém s kari a kokosovým mlékem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2024-09-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["polévky"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "ColorsOfLowCarb.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Zelená kari pasta | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Zeleninový vývar (či voda) | 500 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Kokosové mléko | 400 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Hrášek mražený | 500 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř, čerstvě mletý | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Čerstvá bylinka (koriand, bazalka, ...) | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Hrášek vyndáme z mrazáku, aby trochu povolil.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Cibuli nakrájíme na drobno.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něj cibulku (2-3 min).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme kari pastu a necháme ji asi 1 minnutku rozvonět.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem (trochu mléka si můžeme nechat na ozdobu na konec). Necháme chvilku pobublávat (kokosové mléko nebude pak tak výrazné).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přisypeme většinu hrášku, vypneme sporák a necháme 2 minutky stát.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rozmixujeme do hladka a ovnou můžeme trochu osolit a opepřit.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přisypeme zbytek hrášku (hrstku si můžeme nechat stranou na ozdobu).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Polévku už jen lehce přihřejeme a podáváme zakápnuté olejem, kokosovým mlékem, a posypané několika kuličkami hrášku.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/kureci-na-kari-se-zeleninou-a-kokosovym-mlekem/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/kureci-na-kari-se-zeleninou-a-kokosovym-mlekem/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 365 KiB  | 
@@ -0,0 +1,49 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Kuřecí na kari se zeleninou a kokosovým mlékem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-09-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["maso"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "snadné", "z jednoho hrnce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "45"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Jíme zdravě ze spíže"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Kuřecí maso | 400 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 4 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Kari | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Kurkuma | 2 lžíce 
 | 
				
			||||||
 | 
					Cibule, červená | 1-2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 2 stroužky
 | 
				
			||||||
 | 
					Mrkev | 2 ks (ca 100 g)
 | 
				
			||||||
 | 
					Květákové růžičky | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
 | 
					Chilli | dle chuti
 | 
				
			||||||
 | 
					Zeleninový vývar | 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Kokosové mléko | 400 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Fazolky, pokrájené | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pokud pokrm budeme podávat s rýží, nejprve si ji propláchneme a dáme vařit.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na pánvi (ideálně stylu wok) rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na ní polovinu kuřete, které posypeme cca lžičkou kurkumy a lžičkou kari. Přůbězně mícháme, až bude kuře osmahnuté ze všech stran (max 10 min), vyndáme stranou a ten samý postup zopakujeme se zbylými kuřecími kousky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím, co se kuže smaží,si pokrájíme cibuli na tenké půlkroužky a to samé uděláme i s mrkví. Česnek oloupeme, ať je připraven na prolisování.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Až bude maso osmahlé, tak v té samé pánvi rozehřejeme zbylý olej a přisypeme cibuli. Smažíme tam 2 minutky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme česnek a necháme to ještě minutku prohřát.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vsypeme mrkev a květák a 3 minutky opékáme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Dále vsypeme zbytek kari a kurkumy, případně trochu chilli. Osolíme, opepříme a promícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přilijeme zeleninový vývar, kokosové mléko a přidáme fazolky. Necháme prohřát a dle potřeby ještě dochutíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podáváme s rýží, případně zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti (pokud jste přidali i chilli).
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Zelenina jd obměňovat dle sez=ony a toho, co máme doma. Do pokrmu se hodí třeba i cuketa, brokolice, kousek brambory, paprika, patizon, případně i nějaká směs mražené zeleniny s většími kousky.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/pomazanka-z-olomouckych-tvaruzku/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/pomazanka-z-olomouckych-tvaruzku/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 164 KiB  | 
							
								
								
									
										32
									
								
								content/pomazanka-z-olomouckych-tvaruzku/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										32
									
								
								content/pomazanka-z-olomouckych-tvaruzku/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,32 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Pomazánka z olomouckých tvarůžků"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-09-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["pomazánky"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "keto", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Radka K."
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Lučina | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Lučina Žervé | 80 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Jogurt | 100-150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Olomoucké tvarůžky | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sladká paprika, mletá | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Jarní cibulka | dle chuti
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse smícháme lučinu, lučinu žervé a asi dvě lžíce jogurtu. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do směsi nastrouháme olomoucké tvarůžky (jemně nebo hrubě, to je na naší chuti, také můžeme "půl napůl").
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zamícháme, ochutíme sladkou paprikou, čerstvě mletým pepřem a dle potřeby solí.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Dle chuti můžeme přidat trochu najemno narájené jarní cibulky, nebo si ji nechat až na ozdobení.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Můžeme podávat okamžitě, nebo nechat chutě uležet. Skvěle chutná s čerstvým pečivem.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/syrova-omacka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/syrova-omacka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 99 KiB  | 
							
								
								
									
										45
									
								
								content/syrova-omacka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										45
									
								
								content/syrova-omacka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,45 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Sýrová omáčka"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2024-09-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "keto", "low carb", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "2-4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "10"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "KetoDietApp.com"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Jednoduchá, rychlá a výtečná omáčka, která se hodí naprosto ke všemu - dušená zelenina, masové steaky, pečené či smažené ryby, dip k pečeným bramborám či kroketám atp. Zároveň se díky různým kombinacím sýru jen tam neomrzí.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Smetana ke šlehání | 60 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 30 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Tvrdý sýr (viz Tipy) | 60 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Měkký sýr (viz Tipy) | 60 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Koření dle chuti | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř, čerstvě mletý | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do rendlíčku vlijeme smetanu a přidáme máslo. Nad nízkým plamenem zahřejeme a při tom mícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme tvrdý a měkký sýr, koření a čerstvě mletý pepř a mícháme, dokud se vše nespojí do omáčky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Můžeme zahřívat dalších 3-5 minut dle potřeby hustoty omáčky. Hlídáme, aby se nezačala vařit, protože jinak se oddělí tuk od hmoty a nemuselo by se to vše opět spojit.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pokud bude omáčka moc tuhá, můžeme ještě naředit 1-2 lžícemi smetany či vody.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- V receptů se uvádí 2-4 porce, což je velký rozdíl, nicméně záleží, jak chcete omáčku použít. Pokud s ní máte v plánu zalít třeba špagety s masovými kuličkami, tak je to porce pro dva. Nicméně pokud bude omáčka složit jen jako přeliv steaku, tak vyzbyde na čtyři porce.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Ohledně sýrů - vždy jeden zvolte výraznější a druhý jemnější. Možné příklady kombinací mohou být:
 | 
				
			||||||
 | 
						- krémový sýr* + tvrdý kozí sýr
 | 
				
			||||||
 | 
						- krémový sýr + švýcarský sýr
 | 
				
			||||||
 | 
						- měkký ovčí sýr + Pecorino Romano (případně místo smetany kozí smetanu)
 | 
				
			||||||
 | 
						- měkký kozí sýr + parmezán
 | 
				
			||||||
 | 
						- krémový sýr + modrý sýr (Roquefor, Gorgonzola atp)
 | 
				
			||||||
 | 
						- krémový sýr + brie
 | 
				
			||||||
 | 
						* krémovým sýrem je myšlen sýr typu Philadelphia (creme cheese)
 | 
				
			||||||
 | 
					- S kořením dle potřeby a dle toho, co se vám hodí ke konkrétní kombinaci sýrů. V kombinaci krémov sýr a gorgonzola se hodí trochu italských bylinek, sušený česnek a trochu sušené cibule. Kromě sušeného koření se určitě nebojte přidat třeba čerstvě pokrájenou petržel, pažitku nebo i trochu bazalky.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajickova-pomazanka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajickova-pomazanka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 170 KiB  | 
							
								
								
									
										31
									
								
								content/vajickova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										31
									
								
								content/vajickova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,31 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Vajíčková pomazánka"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-09-09
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["pomazánky"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "keto", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "10"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Jíme zdravě ze spíže"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Jarní cibulku | 1 stonek
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce, natvrdo (vařená 9 min) | 6 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Dijonská hořčice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Citronová šťáva | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Krémový sýr (philadelphia apod) | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Jarní cibulku nakrájíme najemno a přesypeme do misky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. K cibulce přidáme vejce, která nastrouháme najemno (či dle naší chuti můžeme i nahrubo).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme zbylé suroviny - hořčici, citronovou šťávu, krémový sýr a trochu osolíme a opepříme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pořádně promícháme, případně dochutíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podávat můžeme ihned nebo necháme uležet v lednici. Skvělé chutná s čerstvým pečivem.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user