Další recepty
This commit is contained in:
36
content/budapestska-pomazanka/index.md
Normal file
36
content/budapestska-pomazanka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Budapešťská pomazánka"
|
||||
date = 2021-05-16
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "15"
|
||||
source = ""
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Tvaroh polotučný | 250 g
|
||||
Změklé máslo | 1 lžíce
|
||||
Smetana | až 4 lžíce
|
||||
Kapie (viz tipy) | 1 ks
|
||||
Jarní cibulka | 1 stonek
|
||||
Mletá sladká paprika | 1 lžička
|
||||
Sůl |
|
||||
|
||||
1. Do mísy vložíme tvaroh, máslo a 2 lžíce smetany. Umícháme dohladka - ručním šlehačem vyšleháme nebo stěrkou utřeme.
|
||||
1. Kapii nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulku na tenké kroužky a přidáme k tvarohu a promícháme.
|
||||
1. Přidáme mletou papriku, dle chuti osolíme a promícháme.
|
||||
1. Pokud je konzistence moc hustá, můžeme dolít zbylé dvě lžíce smetany.
|
||||
1. Můžeme nechat chvíli uležet v lednici nebo podávat rovnou.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Kapie může být čerstvá - pokud je velká, bude stačit polovina. Taktéž můžeme využít nakládanou ve sladkokyselém nálevu. Ṕokud máme obě varianty, můžeme namíchat (má nejčastější volba).
|
Reference in New Issue
Block a user