Císařský trhanec
This commit is contained in:
parent
1f39452b3e
commit
05f55c6e32
66
content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md
Normal file
66
content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,66 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Císařský trhanec s bylinkovým tvarohem"
|
||||
date = 2021-04-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["Maso"]
|
||||
tagy = ["rychlé", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "kuchařka Vaříme pro celou rodinu"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Bylinkový tvaroh ||
|
||||
-|-
|
||||
Ředkvičky | 1/2 svazku
|
||||
Smetanový tvaroh | 150 g
|
||||
Mléko | 1 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Pálivá mletá paprika | 1 malá špetka
|
||||
Pažitka, pokrájená | 3 lžíce
|
||||
|
||||
Trhanec ||
|
||||
-|-
|
||||
Jarní cibulka | 2 ks
|
||||
Slanina, vcelku | 100 g
|
||||
2 vejce |
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Muškátový oříšek |
|
||||
Mléko | 225 ml
|
||||
Mouka | 125 g
|
||||
Prášek do pečiva |1 malá špetka
|
||||
Máslo | 4 lžíce
|
||||
|
||||
### Bylinkový tvaroh
|
||||
1. Čedkvičky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
|
||||
1. V míse promícháme tvaroh s mlékem, solí, pepřem, mletou pálivou paprikou.
|
||||
1. Přisypeme pokrájené ředkvičky a pažitku.
|
||||
1. Vše promícháme a necháme zatím uležet v lednici.
|
||||
|
||||
### Císařský trhanec
|
||||
1. Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka a prozatím přesypeme do mističky.
|
||||
1. Slaninu nakrájíme na kostičky a také zatím přesypeme do mističky.
|
||||
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a vložíme zatím do lednice.
|
||||
1. V míse rozmícháme žloutky se solí, pepřem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a mlékem.
|
||||
1. Mouku a prášek do pečiva přisypeme k mléčné směsi a promícháme. Těsto zatím necháme odpočinout.
|
||||
1. Rozehřejeme si nasucho pánev a osmahneme na ní slaninu (pokud by byla příliš libová, přidáme trošku másla). Opečenou slaninu vyndáme z výpeku vrátíme zpátky do mističky.
|
||||
1. Na výpeku krátce osmahneme cibulku (opět případně přidáme trochu másla). Polovinu hotové cibulky vrátíme do mističky, polovinu nasypeme do těsta.
|
||||
1. Do odpočatého těsta lehce vmícháme sníh.
|
||||
1. Na použité pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a vlijeme na něj těsto.
|
||||
1. Smažíme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty.
|
||||
1. Silnou placku pak vařečkou natháme na menší kusy.
|
||||
1. Do trhance dáme zbylé 2 lžíce másla a promícháme, aby se rozpustilo a vsáklo do všech kousků.
|
||||
1. Trhanec posypeme slaninou a jarní cibulkou a naposledy promícháme.
|
||||
1. Podáváme s bylinkovým tvarohem.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Při vaření pro 4 strávníky, uděláme dvojitou dávku a k opékání trhance jsou pak potřeba 2 pánve a těsto na ně rozdělit. Stejně tak pak cibulku a slaninu.
|
||||
- Pokud plánujeme dát trhanec jako hlavní jídlo k obědu, tak k tomu doporučuji uvařit například zastřené vejce. Jinak pokrm sám o sobě je dost sytý.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user