Další recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										40
									
								
								content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/bramborove-noky-se-zampiony/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Bramborové noky se žampiony"
 | 
			
		||||
date = 2021-05-16
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Žampiony | 300 g
 | 
			
		||||
Bramborové těsto v prášku | 1 sáček (400 g)
 | 
			
		||||
Máslo | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Kmín |
 | 
			
		||||
Tymián | 1 špetka
 | 
			
		||||
Smetana | 400 ml
 | 
			
		||||
Niva | 150 g
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pažitka, pokrájená |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Pokud máme čerstvé žampiony, tak je očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
 | 
			
		||||
1. Těsto připravíme dle návodu. Rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vytvoříme dlouhou tenkou nudli, kterou pokrájíme na malé nočky, asi 1 cm dlouhé. Rozložíme na tác tak, aby se na sebe přiliš nelepily a zatím necháme stranou.
 | 
			
		||||
1. Ve velkém hrnci začneme vařit vodu na noky.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm do změknutí žampiony. Trochu osolíme, lehce okmínujeme a posypeme trochou tymiánu.
 | 
			
		||||
1. Žampiony zalijeme smetanou, nadrobíme k nim nivu a na mírném ohni povaříme asi 5 minut, aby se niva rozpustila. V případě potřeby můžeme trochu dosolit.
 | 
			
		||||
1. Voda na noky by se již měla vařit. Nasypeme do ní asi lžičku soli a všechny noky. Povaříme asi 5 minut.
 | 
			
		||||
1. Omáčku i noky bychom měli mít hotové zhruba ve stejnou chvíli. Noky slijeme a trochu propláchneme vodou. Pokud chceme, můžeme omáčku přilít k nokům a promíchat. Jinak dáme na talíř trochu noků, zalijeme asi sběračkou omáčky a ozdobíme pažitkou.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pro rychlejší přípravu pokrmu můžeme využít žampiony mražené krájené, ideálně balíček 350 g. Postupujeme stejně, jen možná pustí více přebytečné vody, takže je potřeba pohlídat, aby se všechna vypařila.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user