Nahrání lokálních souborů
This commit is contained in:
31
content/kremova-cesnecka/index.md
Normal file
31
content/kremova-cesnecka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,31 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Krémová česnečka"
|
||||
date = 2019-07-21
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["polévky"]
|
||||
tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "Časopis Gurmet"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Cibule | 1 ks
|
||||
Česnek | 6 stroužků
|
||||
Brambory | 2 ks
|
||||
Máslo | 2 lžíce
|
||||
Kuřecí vývar | 350 ml
|
||||
Mléko | 250 ml
|
||||
Parmezán | 50 g
|
||||
|
||||
|
||||
1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a 5 stroužků nakrájíme na drobno. Zbylý stroužek bude prolisován později.
|
||||
1. V hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm připravenou zeleninu.
|
||||
1. Když česnek zezlátne zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut do změknutí brambor.
|
||||
1. Poté rozmixujeme do hladka, přidáme mléko, prolisujeme zbývající česnek a řádně promícháme. Případně dochutíme.
|
||||
1. Podáváme ozdobené parmezánovými hoblinkami.
|
Reference in New Issue
Block a user