Nahrání lokálních souborů
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										31
									
								
								content/kremova-cesnecka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										31
									
								
								content/kremova-cesnecka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,31 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Krémová česnečka"
 | 
			
		||||
date = 2019-07-21
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["polévky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "Časopis Gurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 6 stroužků
 | 
			
		||||
Brambory | 2 ks
 | 
			
		||||
Máslo | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Kuřecí vývar | 350 ml
 | 
			
		||||
Mléko | 250 ml
 | 
			
		||||
Parmezán | 50 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a 5 stroužků nakrájíme na drobno. Zbylý stroužek bude prolisován později.
 | 
			
		||||
1. V hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm připravenou zeleninu.
 | 
			
		||||
1. Když česnek zezlátne zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut do změknutí brambor.
 | 
			
		||||
1. Poté rozmixujeme do hladka, přidáme mléko, prolisujeme zbývající česnek a řádně promícháme. Případně dochutíme.
 | 
			
		||||
1. Podáváme ozdobené parmezánovými hoblinkami.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user