Nahrání lokálních souborů
This commit is contained in:
34
content/jarni-nadivka/index.md
Normal file
34
content/jarni-nadivka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,34 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Jarní nádivka"
|
||||
date = 2019-07-22
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["hlavní chod"]
|
||||
tagy = ["drůbež", "kuře", "pečené", "kuřecí prsa", "f.o.o.d", "snadné"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "40"
|
||||
source = "Časopis F.O.O.D."
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Toastový chléb | 10 plátků
|
||||
Slanina | 100g
|
||||
Bylinky mix | 1 svazek
|
||||
Řapíkatý celer | 3 stonky
|
||||
Smetana na vaření | 100 ml
|
||||
Kuřecí prsa | 4 ks
|
||||
Máslo | 100 g
|
||||
|
||||
1. Plátky chleba a slaninu krájíme na kostičky.
|
||||
1. Řapíkatý celer na půlkolečka. Pokud někdo náme rád, může nahradit čerstvým špenátem, který nakrájí na menší kousky.
|
||||
1. Bylinky, které dobře poslouží mohou být třeba petržel, pažitka, libeček atd. Nakrájíme na drobno.
|
||||
1. Vše dáme do mísy, přilijeme smetanu, vejce, sůl, pepř a řádně promícháme. Dáme stranou, aby chléb nasákl tekutiny.
|
||||
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
|
||||
1. Mezitím si kuřecí omyjeme, očistíme a nařízneme horizontálně tak, abychom vytvořili kapsu pro nádivku.
|
||||
1. Máslo si rozpustíme a vylijeme jím pekáček.
|
||||
1. Do kuřecích kapes vložíme nádivku, vložíme do pekáčku a zbylou nádivku rozložíme okolo.
|
||||
1. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
|
Reference in New Issue
Block a user