Nahrání lokálních souborů
This commit is contained in:
@ -0,0 +1,46 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Chilli con carne s čokoládou"
|
||||
date = 2019-08-19
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["hlavní chod"]
|
||||
tagy = ["rychlé", "snadné", "bezlepkové"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "45"
|
||||
source = "fresh.iprima.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Olej | 3 lžíce
|
||||
Červená cibule | 1 ks
|
||||
Červená paprika | 1 ks
|
||||
Česnek | 1 stroužek
|
||||
Mleté chilli | 1 zarovnaná lžička
|
||||
Mletá paprika sladká | 1 vrchovatá lžička
|
||||
Mletá skořice | 1/2 lžičky
|
||||
Sůl | dle potřeby
|
||||
Čerstvě namletý pepř | dle potřeby
|
||||
Mletý římský kmín | 1/2 lžičky
|
||||
Libové mleté hovězí maso | 500 g
|
||||
Hovězí vývar | 300 ml
|
||||
Loupaná rajčata z konzervy | 400 g
|
||||
Sušená majoránka | 1/2 lžičky
|
||||
Třtinový cukr | 1 lžička
|
||||
Rajčatový protlak | 2 lžíce
|
||||
Hořká čokoláda | 2-3 kostičky
|
||||
Konzervované červené fazole | 400 g
|
||||
|
||||
1. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na proužky nakrájíme i papriku.
|
||||
1. Fazole scedíme a necháme okapat.
|
||||
1. Ve středním hrnci osmahneme na oleji cibuli dozlatova.
|
||||
1. Poté přidáme papriku, česnek, chilli, sladkou papriku, skořici a římský kmín. Opékáme asi 3 minuty.
|
||||
1. Následně přidáme maso a opékáme 8 minut.
|
||||
1. Poté přdáme fazole, promícháme a vlijeme vývar.
|
||||
1. Přidáme konzervovaná rajčata, majoránku, cukr, trochu soli a pepře a rajčatový protlak.
|
||||
1. Promícháme, stáhneme plamen a přikryjeme hrnec. Takto vaříme 20 minut a občas promícháme. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody, ale nemělo by být potřeba.
|
||||
1. Nakonec přidáme fazole, čokoládu, dle chuti okořeníme a necháme ještě nekolik minutek povařit.
|
||||
1. Servírovat jídlo můžete s chlebem, rýží nebo tortillou. Pro zjemnění chuti lze nabídnout zakysanou smetanu.
|
Reference in New Issue
Block a user