Nekynuté lívance z acida
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										34
									
								
								content/nekynute-livance-z-acida/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										34
									
								
								content/nekynute-livance-z-acida/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,34 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Nekynuté lívance z acida"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-06-11
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["dezerty"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "20"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Babička Saša"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Hladká mouka | 250 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Jedlá soda | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Acidofilní mléko | 500 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Tuk na smažení |
 | 
				
			||||||
 | 
					Cukr |
 | 
				
			||||||
 | 
					Skořice |
 | 
				
			||||||
 | 
					Tekutý tvaroh | 1 vanička
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse nejprve promícháme mouku se solí a jedlou sodou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Poté k mouce vyklepneme vejce a přilijeme acidofilní mléko.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Směs vymícháme do hladkého, lehce tužšího, těsta.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rozehřejeme si lívanečník a vymažeme ho tukem (třeba pomocí peroutky).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do každé dírky vlijeme trochu těsta, aby dosahovalo zhruba do její poloviny.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po několika minutách se objeví na lívancích bublinky. Někdy v tuto chvíli by už měly lívance jít hezky odlepit a je potřeba je obrátit.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po sundání z pánve je můžeme obalovat ve směsi skořice a cukru a podávat například s tvarohem.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user